Ajankohtaista

Hyvä käsihygienia ei ole vain koronavirukseen liittyvä juttu

Huoli koronaviruksen leviämisestä on muuttanut maailmaa perusteellisesti. Tämän seurauksena ihmiset ovat myös aikaisempaa valveutuneempia huolehtimaan käsihygieniastaan erityisti kodin ulkopuolella liikkuessa.

Käsissä on luontaisesti runsaasti erilaisia mikrobeja, joista suurin osa on täysin harmittomia ihmisille. Joskus käsiin voi kuitenkin päätyä myös ihmiselle haitallisia tai jopa vaarallisia mikrobeja, jotka voivat ihmisen elimistöön päästessään aiheuttaa monenlaisia sairauksia. Ihmisillä on nimittäin tapana käsillään kosketella huomaamatta kasvojensa aluetta, suuta, silmiä tai nenää, keskimäärin muutaman jopa minuutin välein. Käsiin taas nämä mikrobit päätyvät erityisesti pinnoilta, joihin toiset ihmiset ovat koskeneet. Tämän vuoksi hyvä käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää etenkin silloin, kun on syytä olettaa, että jotakin taudinaiheuttajaa on runsaasti liikkeellä.

Kannattaa siis pitää mielessä, että hyvä käsihygienia ei ole pelkästään koronaan liittyvä ilmiö, vaan se ennaltaehkäisee tehokkaasti myös muita bakteereja sekä viruksia. Erilaisten tautiepidemioiden aikaan ihmiset ovat onneksi oppineet pesemään kätensä suhteellisen hyvin aina kotiin ulkoa saapuessa. Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeää myös kodin ulkopuolella. Käsiä ei kuitenkaan välttämättä pääse pesemään julkisissa paikoissa. Monia arveluttaa erityisesti sellaiset sisätilat, joissa päivän aikana vierailee runsaasti ihmisiä. Huoli on usein täysin perusteltua, sillä erilaiset virukset ja bakteerit leviävät tehokkaimmin nimenomaan siellä, missä ihmisiä on eniten.

Pinnat voivat pitää sisällään lukemattomien eri ihmisten kantamia mikrobeja

Taudinaiheuttajia pystyy ennaltaehkäisemään tehokkaimmin hyvän käsihygienian avustuksella. Tästä syystä johtuen monet liiketilat tarjoavatkin nykyään mahdollisuuden käyttää käsihuuhdetta esimerkiksi kauppojen sisäänkäyntien yhteydessä. Tämä ei kuitenkaan ratkaise sitä ongelmaa, että monet erilaiset haitalliset mikrobit leviävät käsiin nimenomaan erilaisten pintojen kautta. Julkisissa paikoissa olevat pinnat, joihin ihmiset yleensä koskevat, voivat nimittäin olla todellisia viruslinkoja.

Erilaisille mikrobeille alttiita pintoja ovat esimerkiksi ovenkahvat, automaatit, ostoskärryt, erilaiset painikkeet sekä kaikki sellaiset pinnat, joihin ihmisillä on tapana koskea. Tämän vuoksi kannattaa pitää mielessä, että vaikka omat kädet olisi juuri pesty, julkiseen ovenkahvaan tarttuminen vie automaattisesti pois käsien pesun mukanaan tuoman puhtauden. Liiketilojen henkilökunta voi tietysti yrittää puhdistaa erilaisia pintoja hyvinkin säännöllisesti, mutta on selvää, ettei kenenkään resurssit riitä käymään kaikkia pintoja läpi jatkuvasti.

Yksi erityisen suurta huomiota saanut aiheeseen liittyvä ilmiö on ruokakauppojen ja markettien ostoskärryt ja niiden käyttöön liittyvä turvallisuus. Kuumana käyvä keskustelu ostoskärryjen kahvojen hygieniasta onkin aivan aiheellista, sillä niitä on voinut käyttää saman päivän aikana jopa sadat eri ihmiset ja monesti likaisuuden suorastaan tuntee käsissä.

Winwipes tuotteiden avulla jokainen voi huolehtia paremmin omasta käsihygieniasta

Jos haluaa varmistua siitä, että omien käsien lisäksi myös kosketeltavat pinnat ovat puhtaita, on ne parempi desinfioida itse. Winwipesin tarjoamat alkoholittomat ja hajuttomat desinfiointipyyhkeet ovat loistava ratkaisu tähän, sillä näin jokainen asiakas voi henkilökohtaisesti varmistua itse oman käsihygieniansa laadusta. Tästä syystä johtuen Winwipes-desinfiointipyyhkeet sopivat loistavasti esimerkiksi ostoskärryjen, ostoskorien, automaattien sekä muiden vastaavien kohteiden paikalliseen ja turvalliseen desinfioimiseen.

Winwipes-desinfiointipyyhkeet ovat loistava ratkaisu myös perinteisen käsidesiautomaattien yhteyteen, sillä monet eivät lisäksi pidä perinteisten käsihuuhteiden hajusta tai siitä, miltä ne tuntuvat käsissä. Winwipes-desinfiointipyyhkeiden kanssa tätä ilmiötä ei ole, sillä ne tuntuvat käsissä pehmeältä sekä lähes kuivalta. Halutessaan desinfiointipyyhkeen voi ottaa mukaan koko kauppareissun ajaksi, jolloin sitä voi käyttää tarvittaessa useaan kertaa. Sen vaikutus on nimittäin myös huomattavasti pidempi, mitä pelkän käsihuuteen, joka tavallisesti haihtuu pois muutamissa sekunneissa.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat tietää enemmän Winwipes-tuotteiden ominaisuuksista, kustannuksista tai saatavuudesta. Voit olla meihin yhteydessä joko soittamalla, sähköpostin välityksellä tai yhteydenottolomakkeen avulla. Tarkemmat yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -sivulta.

Tilaa myös uutiskirjeemme.

Uutiskirjeen vastaanottajana saat kiinnostavaa tietoa Winwipes Oy:n toiminnasta, tarjouksista sekä ennakkotietoa uusista tuotteistamme. Tilaa uutiskirje nyt!