Ajankohtaista

Winwipes Kauppalehden haastattelussa

Tammikuussa yrityksemme sai näyttävästi huomiota, kun Kauppalehti päätti haastatella Winwipesin toimitusjohtajaa Marko Golaa. Erityisesti Winwipesin nopeasti kasvanut suosio kiinnosti Kauppalehteä.

Idea Winwipesista syntyi ensimmäisen korona-aallon aikaan, kun Golan kaveri näki Yhdysvalloissa desinfiointipyyheautomaatteja.

”Halusimme myydä niitä Suomessa”, Gola kertoi Kauppalehdelle. Valmiiden desinfiointipyyhkeiden tuonti Suomeen osoittautui kuitenkin haastavaksi, sillä niiden matka tyssäsi tiukkoihin lakipykäliin. Nykyään Winwipesin liinat tuotetaan Suomessa, ja tuotanto on jaettu kolmen eri sopimusvalmistajan kesken.

”Saamme liinat yhdestä paikasta, jossa ne pätkitään oikeaan mittaan. Seuraavassa paikassa ne kastellaan desinfiointiaineeseen ja paketoidaan. Automaatit tulevat kolmannesta yrityksestä.”

Kotimainen valmistus on meille suuri etu, sillä globaalien tarvikkeiden saatavuuden vaihtelu ei vaikuta toimituksiimme.

Winwipesin tuotteille oli alusta asti kysyntää

Ensimmäiset automaatit valmistuivat elo-syyskuussa, ja jo ensimmäisten kuukausien aikana niitä myytiin noin 200-300 kappaletta. Nyt liikevaihtomme on jo satoja tuhansia euroja.

”Nelostien varrelta olemme myyneet automaatteja lähes kaikkiin K-Citymarketeihin Lahdesta Ouluun. Kauppiaat ovat olleet tyytyväisiä. Asiakkailta on tullut hyvää palautetta”, Gola kertoi haastattelussa.

Tuotteitamme on otettu käyttöön päivittäistavarakaupoissa, supermarketeissa, huoltamoilla sekä apteekeissa. Lisäksi tuotevalikoimamme on vähitellen löytänyt tiensä myös kuntien ja kaupunkien toimipisteisiin.

Kauppalehteä kiinnosti erityisesti vienti ulkomaille. Jo aivan Winwipesin alkuvaiheessa Yhdysvaltoihin olisi tarvittu 1,5 miljoonan kappaleen tilaus desinfiointiliinapurkkeja. Siihen emme kyenneet vastaamaan, mutta automaattejamme on toimitettu niin Italiaan, Saksaan, Ruotsiin, Tanskaan kuin Viroonkin. Euroopassa Winwipesin automaatteja löytyy muun muassa pankeista ja kylpylöistä.

Alkoholittomat pyyhkeemme ovat miellyttäviä käyttää, ja ne suojaavat pidempään viruksia vastaan verrattuna alkoholipohjaisiin tuotteisiin.
Tuotteitamme on otettu käyttöön päivittäistavarakaupoissa, supermarketeissa, huoltamoilla sekä apteekeissa.

Desinfiointipyyhkeemme ovat monikäyttöisiä

Meidän desinfiointipyyhkeemme soveltuvat niin käsille kuin erilaisille pinnoille ostoskärryistä pelikoneisiin. Lisäksi alkoholittomat pyyhkeemme ovat miellyttäviä käyttää, ja ne suojaavat pidempään viruksia vastaan verrattuna alkoholipohjaisiin tuotteisiin. Asiakkaan kokeman turvallisuuden lisäksi desinfiointiliinat auttavat myös henkilökuntaa:

”Moni saattaa ajatella, että kulutus on kovaa, mutta ei jokainen asiakas suinkaan liinoja käytä. Asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus desinfioida pinnat. Tämä vähentää kaupan siivoustarvetta.”

Varsinkin suurilla yrityksillä voi olla vaikeuksia löytää aikaa puhdistaa pinnat joka ikisen asiakkaan jälkeen. Desinfiointipyyheautomaattien avulla desinfiointi siirtyy kuitenkin asiakkaalle, joten henkilökunnan aika vapautuu muihin tehtäviin.

Luotamme tulevaan

Me Winwipesilla olemme erittäin tyytyväisiä siihen, mitä olemme tähän mennessä yhdessä saavuttaneet. Puolivuotisen taipaleemme aikana olemme edenneet pidemmälle kuin osasimme kuvitellakaan. Paljon olemme myös oppineet matkan varrella.

”Ensin ajattelimme, että meille vain soitetaan ja tilataan tavaraa. Meidän oli kuitenkin rakennettava pohja vähittäiskauppoihin ja se työ on yhä käynnissä”, Gola selitti Kauppalehdelle.

Uskomme, että tulevaisuudessa yhä useampi yritys ja kunta haluaa liittyä osaksi kasvavaa Winwipes-perhettämme, sillä meidän tuotteitamme ei ole suunniteltu yksinomaan koronaa vastaan, vaan ne tehoavat myös muihin bakteereihin ja viruksiin, kuten noroon.

”Vaikka korona menee ohi, jota mekin toivomme, niin kyllä esimerkiksi ostoskärryjen pintaan jää muita viruksia.”

Nyt kun kuluttajien tietoisuus tautien leviämisestä on kasvanut, on todennäköistä, että myös tulevaisuudessa itseä ja läheisiä halutaan suojata. Matkamme onkin vasta alussa.

Kauppalehden tilaajana voit lukea koko haastattelun Kauppalehden sivuilta.

Jos haluat kuulla lisää Winwipesista tai tuotteidemme ominaisuuksista, niin voit olla meihin yhteydessä joko soittamalla, sähköpostin välityksellä tai yhteydenottolomakkeella. Katso yhteystietomme.

Tilaa myös uutiskirjeemme.

Uutiskirjeen vastaanottajana saat kiinnostavaa tietoa Winwipes Oy:n toiminnasta, tarjouksista sekä ennakkotietoa uusista tuotteistamme. Tilaa uutiskirje nyt!